Vilniaus universiteto leidykla „Akademinė leidyba“ išleido VU Komunikacijos fakulteto profesorių Rimvydo Laužiko, Arvydo Pacevičiaus, virtuvės šefo Liutauro Čepracko ir istoriko prof. Jarosławo Dumanowskio knygą „Oginskių dvaro virtuvėje“.
Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos UNESCO nacionalinių komisijų teikimu 2015 metais pasaulyje minėtas žymaus kultūros veikėjo ir politiko Mykolo Kleopo Oginskio gimimo 250 metų jubiliejus. Ši knyga – vienas šiam jubiliejui skirtų leidinių, teikiamas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. Knygoje populiariai, XVII–XIX amžių Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste, atskleidžiama M. K. Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas XVIII–XIX a. Oginskių dvaruose, šios giminės atstovų bei kitų to paties laikotarpio didikų gastronominės tradicijos fragmentai. Greta istorinio pobūdžio tekstų, pateikiami šiems laikams adaptuoti, autentiški M. K. Oginskio epochos receptai.
Knyga gausiai iliustruota. Jos leidybą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Vilnius: Akademinė leidyba, 2016, 128 p., iliustr., ISBN 978-9955-33-690-7.
Komentarų nėra. Būk pirmas!