Išleista naujausia VU Komunikacijos fakulteto docento Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“.
Kaip buvo gaminama Bonos Sforcos lazanija? Kokius gardėsius valgė Jogaila? Ar galime Lietuvos kulinarines tradicijas sieti su bulviniais patiekalais?
Doc. dr. Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ – bene pirmasis bandymas susisteminti informaciją apie istorinę Lietuvos virtuvę. Greta publicistiniu stiliumi aprašomos gastronominės kultūros istorijos pateikiami ir rekonstruoti bei šiuolaikinei virtuvei pritaikyti receptai.
„Senosios kulinarijos knygos skiriasi nuo dabartinių. Jos nebuvo skirtos plačiajai visuomenei. Tiesiog vienas virėjas rašė idėjas kitam. Jie vienas kitą lengvai suprasdavo, todėl senuosiuose receptuose paprastai nenurodomi nei reikiamų produktų kiekiai, nei detalus patiekalo gaminimo eiliškumas“, – aiškina autorius, pristatydamas šiandienos virtuvei pritaikytus receptus.
Knygos sutiktuvės vyks Vilniaus knygų mugėje vasario 22 d. (šeštadienį), pradžia – 19 val., vieta – Lietuvos parodų centras LITEXPO, konferencijų salė 3.2.
Komentarų nėra. Būk pirmas!